Behöver du hjälp med hundpassning? 

I mån av plats är du välkommen att lämna din hund hos oss. Du kan lämna hunden hos oss över dagen varje vardag eller någon gång då och då. Ring oss för mer information.

Vi finns i fina lokaler i Åselby i södra Borlänge. Här har vi dagis i små flockar. Målet är att alla hundar ska ha dagar bestående av aktivering, vila och gos i lagom portioner. Lugna och stressfria dagar är något vi prioriterar, både för människor och hundar. Därför vilar och gosar vi inomhus, och kanske spelar något hundspel eller tuggar på ett ben ibland. Leker och springer gör vi utomhus. Vi går långa, härliga promenader med hundarna varje dag i varierande områden. 

Vi är måna om att varje hund som kommer till oss ska må bra och bli respekterad. Därför använder vi oss av mjuka metoder när vi umgås med hundarna. 


Vi är även ett arbetsintegrerat socialt företag och ett kooperativ.

Vår förening heter VASST Ekonomisk förening

Om VASST 

Här i Borlänge, precis som i övriga landet, finns det människor som av olika anledningar står långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan t.ex. handla om människor med arbetsskador eller långvarig psykisk ohälsa. Människor vars arbetsförmåga kanske är nedsatt men långt ifrån obefintlig. Vi vill skapa en förutsättning för de människorna att få en anställning. Vi skapar här en arbetsplats där alla arbetar efter sin egna förmåga, där arbetstider och arbetsuppgifter är anpassade efter vad individen klarar och mår bra av. Alla människor kan och vi eftersträvar ett sådant synsätt hos alla.

Läs mer om Arbetsintegrerande Socialt Företagande på https://skoopi.coop

Arbetslöshet är för många ett bevis på att man inte duger. Du behövs inte, du får inte vara med, du blir lämnad utanför. Vem bryr sig i dig? 

VASST gör det, bryr sig, och är en förening som 1 oktober 2013 startade upp en verksamhet för de som vill och ska tillbaka. VASST finns i form av en ideell förening samt en ekonomisk förening. Den ekonomiska föreningen utför de jobb som den ideella föreningen arbetar för att skapa.

Varje människa som står utanför arbetsmarknaden kostar oss ca: 1.500.000 sek/år enligt källa (Ekonomihandboken. Johan Ehrenberg och Sten Ljungren. ETC förlag). Sedan den studien har kostnaden för samhället ökat än mer. Om de istället får ett arbete så sparar landet in de pengarna. Pengar som kan läggas på andra nödvändiga saker. För att kunna nå dit behövs arbetstillfällen. Dessa har vi delvis skapat genom Hundtjänst Borlänge. Vi hoppas på flera efterföljare.

Vår vision är:

många arbetsplatser med sysselsättning för de som tidigare har stått utanför arbetsmarknaden och det etablerade samhället.

Vad är det då vi har börjat bygga upp? Jo, en verksamhet som kretsar kring hundskötsel. Detta därför att hundar har en positiv inverkan på många människor som mår dåligt. Dessutom är vi, som startat verksamheten, hundmänniskor och kan inte tänka oss något bättre än att få jobba med både människor och hundar!

Vill ni vara med och stötta oss så kan ni göra det genom att skänka en summa via bankgiro 503-3972. Det ni skänker går oavkortat in i företaget för att bidraga till att fortast möjligt förverkliga vårt mål.

Våra visioner är stora, men vinsten med att vi genomför detta är ännu större, både för individen och för samhället! 

Det finns inga onödiga människor!

VASST
Vi Arbetslösa Som Ska Tillbaka!
 

 

              Hundtjänst Borlänge

                                  Dagis. FÖR TILLFÄLLET HAR VI FULLBELAGT